Multiple Sclerose en een scootmobiel

Hoe de moderne scootmobiel Scoozy het leven van 3 jonge mensen met MS verandert.

Leven met Multiple Sclerose (MS) kan een dagelijkse uitdaging zijn doordat het lopen vaak steeds moeilijker wordt. MS komt vaak al op jongere leeftijd voor (diagnose tussen de 20 en 40). Het is van cruciaal belang om manieren te vinden om onafhankelijk te blijven en een bevredigende levensstijl te behouden. Maar hoe doe je dat als de meeste hulpmiddelen ouderwets en oubollig zijn? Lees in dit artikel hoe de moderne scootmobiel Scoozy het leven van 3 jonge mensen met MS verandert.

Een scootmobiel voor bejaarden?

Sarah Kingsma (37) houdt van een borrel, een jointje op z'n tijd, vrienden en gezelligheid. Maar als twintiger dwong de ziekte MS haar in een rolstoel, scootmobiel en traplift. Na een stamceltransplantatie verdween de MS en omarmde ze haar tweede leven. Nu heeft ze een missie: medische hulpmiddelen aantrekkelijk maken.

‘Het is mijn droom om een webwinkel te hebben waarop empowerende en hippe (medische) hulpmiddelen worden aangeboden. Met mijn ervaring als chronisch zieke is het mij opgevallen dat hulpmiddelen weinig goeds doen voor je zelfvertrouwen. De designs en kleuren zijn vaak oubollig terwijl je misschien wel vol in het leven staat of wil staan! Want mooi, hip, tof, of hoe je het noemen wil, is voor heel veel mensen net zo belangrijk als functionaliteit en zeker als je jong bent.’ 

Meteen toen ik Scoozy zag dacht ik: wat een gaaf ding!

Sarah Kingsma • Vlogster en MS-activiste


Nu testte ze de nieuwe Scoozy, het moderne alternatief voor de Scootmobiel. Lees hier het interview met Sarah over Scoozy in het Support Magazine.

Hippe scootmobiel voor in de stad

Seth (29) kreeg op zijn 17de de diagnose MS. Dat zo’n diagnose niet betekent dat je bent afgeschreven, daar is Seth een goed voorbeeld van. Hij deed een opleiding Communicatie, heeft nu een goede baan en houdt van sporten. Toch kwam Seth op een punt dat hij besefte dat hij een hulpmiddel nodig had. Voor velen kleeft hier een emotioneel aspect aan. ‘Voor mij hing er zo’n tuttig imago aan de scootmobiel. Daar zag ik mezelf echt niet in zitten’. Seth googelde ‘hippe scootmobiel’ en daar zag hij Scoozy. ‘Ik heb een proefrit geboekt en was meteen verliefd.

Seth op hippe scootmobiel

Toen ik Scoozy zag, wist ik meteen: die wil ik hebben!

Seth • 29 jaar - heeft MS
Wat betekent Scoozy voor Seth en hoe kreeg hij het voor elkaar om dit moderne alternatief voor de scootmobiel voor een groot deel gefinancierd te krijgen? Lees hier zijn ervaring.

Off road scootmobiel voor in het bos

‘Een jaar of vijf geleden merkte ik ineens dat ik vaker begon te struikelen. Na bezoeken aan de fysiotherapeut en sportarts, kwam ik uiteindelijk bij de neuroloog terecht, omdat de klachten niet minder werden. Daar kreeg ik de diagnose 'MS'.  Het was voor Karin (58) na haar diagnose meteen duidelijk dat ze wilde en kon blijven werken. 

Natuurlijk veranderde er ook veel. Lange afstanden lopen gaat bijvoorbeeld niet meer. Een groot gemis voor deze fanatieke hardloopster, die de liefde voor het lopen met haar man deelt. ‘Dat miste ik het meeste. Het hardlopen met mijn man in het bos. Het waren altijd de momenten dat je goede gesprekken had samen, soms urenlang’. Miste, zegt Karin er wel bij. Want sinds ze de off road scootmobiel Scoozy heeft, zijn de ritjes door het bos weer vaste prik en komt ze overal.

Lees hier verder hoe Karin met behulp van Scoozy kan blijven werken aan het helpen van anderen. 


Toen ik voor het eerst weer op plekken in de natuur kwam waar ik en mijn man jaren niet samen waren geweest, realiseerde ik me pas hoe lang ik dat gemist had.

Karin • 58 jaar - heeft MS

Maak een proefrit met Scoozy

Met het innovatieve ontwerp en geavanceerde functies heeft de moderne scootmobiel Scoozy een grote verandering teweeggebracht in het leven van deze jonge mensen met MS. Het moderne ontwerp verbetert niet alleen hun functionaliteit, maar voegt ook een stijlelement toe aan de algehele look en daarmee het zelfvertrouwen van de berijder. Dus waarom wachten? Ervaar zelf hoe gaaf het is om met Scoozy te rijden en welke mogelijkheden het je biedt. Maak een proefrit op een gewenste locatie, bijvoorbeeld aan huis of in de natuur, of bezoek onze fabriek.

Maak een proefrit


Matthee: "Scoozy is nu mijn racefiets"